Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها-این‌روزها جدای از مباحث گرانی، بلاتکلیفی و مشکلات ناشی از شیوع ویروس کووید ۱۹، پررنگ شدن تنهایی‌های دسته جمعی، دوری از عزیزان و حسرت روزهای رفته که دیگر بازنمی‌گردد، بیش از هر زمان دیگری آزاردهنده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج ، این ‌روزها تمامی مردمان دنیا با طاعون عصر معاصر روبه‌رو گشته و در چالشی همه‌گیر زندگی بشریت تحت تأثیر قرار گرفته است، چالشی که تمامی ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، زیستی، پزشکی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. را تحت شعاع قرار داده و بار دیگر زبونی و عجز علم را در مقابل ویروسی کوچک و عصیانگر به رخ ما کشید.

این روزها تجربه‌ای عجیب بر روزگار بشریت سایه انداخته و راه‌گریزی از آن نیست، تجربه‌ای که تراژدی دردناکی از مرگ در همسایگی زندگیمان را  رقم زده. خبرنگار تسنیم پای درد دل شهروندان سنندجی نشسته تا از زبان خودشان نسبت به تجربه این روزهای کرونایی بگویند.

روزهایی که حسرتشان به دلمان ماند

«فاطمه خالدی» شهروند سنندجی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه آرزویمان در نوروز، آغاز روزهایی همانند سال‌های پیش است، گفت: متأسفانه امسال با وقوع کرونا دیگر آمدن بهار، نوروز، شروع سال تحصیلی جدید، مسافرت و مهمانی‌ها و... معنای خود را از دست داد و جز حسرت چیزی برایمان باقی نگذاشت.

وی با ذکر اینکه شیوع کرونا ویروس بسیاری از شئون زندگی جمعی را تحت شعاع قرار داد، افزود: مراودات خانوادگی قطع شد و تفریحات جای خود را به تنهایی دادند و بدتر آنکه شاهد مرگ کسانی بودیم که حتی در باورمان نمی‌گنجد که دیگر در میانمان نیستند.

این شهروند سنندجی با ابراز ناراحتی از اینکه روال عادی زندگی در سالی که گذشت بهم خورد، ادامه داد: ما از دیدن عزیزانمان محروم شدیم و مجبوریم برای حفظ سلامت آنها هم که شده فاصله‌مان را حفظ و تنها به دیدار از پشت صفحه گوشی‌های همراه اکتفا کنیم.

آنچه کرونا با خود آورد تنهایی و گرانی بود

«سوران حبیبی» دیگر شهروند سنندجی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه تجربه این روزها به کام خانواده‌ها بسیار تلخ و ناخوشایند بود، اظهار کرد: کرونا ما را از دیدن خانواده، دوستان، آشنایان و تمام کسانی که حضورشان در زندگیمان روشنی‌بخش بود محروم کرد و به جای آن ما را به گوشه تنهایی کشاند.

وی افزود: این روزها با وقوع بحران کرونا مردم دچار آسیب‌های فراوانی شدند چراکه این اتفاق ناخوشایند با گرانی سرسام‌آوری همراه شده و سختی ایام را صد چندان کرده است.

این جوان کردستانی با ذکر اینکه کرونا تمام زندگی ما را تعطیل کرد، گفت: این در حالی است که هزینه‌ها تعطیلی‌بردار نیست و بسیاری از پدران و مادران را در تنگنای مالی قرار داده است.

دلم برای مادربزرگ و پدربزرگ‌های این روزهای کرونایی می‌سوزد

«سمانه محمدی» یکی دیگر از شهروندان سنندجی نیز بزرگترین غم خود را حال و روز پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هایی می‌داند که در این ایام کرونا دور از نوه و فرزندانشان سر می‌کنند. وی به خبرنگار تسنیم گفت: پیش از شیوع کرونا سبک زندگی ما به اندازه‌ کافی باعث شده بود که از والدینمان فاصله بگیریم، اما با این حال در هر فرصتی که پیش می‌آمد سری به آنها می‌زدیم و علاوه‌بر فرزندانمان، آنها نیز خوشحال می‌شدند.

وی افزود: پس از شیوع کرونا به دلیل اینکه اعلام شد سالمندان بیشتر در معرض خطرند تلاش کردیم که حدالامکان از رفت و آمدهای غیرضروری اجتناب کنیم.

این شهروند سنندجی با اذعان به اینکه این روزها علاوه بر پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها، فرزندانمان نیز تنها شده‌اند، تصریح کرد: بسیاری از افرادی که شاغل هستند، فرزندانشان را به والدینشان می‌سپارند و این باعث می‎شد که دیگر نگرانی نداشته باشند، امری که متأسفانه با وقوع کرونا دیگر میسر نیست.

معاون سازمان آتش‌نشانی سنندج به‌دلیل ابتلا به کرونا درگذشت گزارش| ترددهای خطرناک در وضعیت قرمز کرونایی سنندج + تصاویر

کرونا درس‌های زیادی به ما داد

«فاطمه مرادی» دیگر شهروند سنندجی نیز با تأکید بر اینکه کرونا با تمام بدی‌هایش، درس‌های بزرگی به ما داد، در این خصوص توضیح داد: کرونا به ما یاد داد که بیشتر قدر بودن‌ها را بدانیم، یادمان داد که اصل اول پزشکی انسانیت بود و گاهاً فراموشش کرده بودیم، یاد داد که برای حفظ سلامتی خود و دیگران تلاش کنیم، بیادمان آورد که طبیعت را نابود کرده بودیم و در نهایت ما را با جمع‌های کوچک خانوادگیمان آشتی داد.

وی افزود: کرونا به ما یاد داد برای اینکه جهان بهتری داشته باشیم باید فاصله‌‌مان را با انسان‌های آلوده حفظ کنیم همانطور که به ما یاد داد برای محبت و عشق‌مان را پیش از آنکه دیر شود به عزیزانمان ابراز کنیم.

این شهروند سنندجی با ابراز تأسف از اینکه هر روز شاهد مرگ بسیاری از انسان‌هایی هستیم که حتی اسمشان را نمی‌دانیم، خاطرنشان کرد: این روزها مرگ جزئی از زندگی روتین ما شده و انگار به شنیدن تعداد فوتی‌ها عادت کرده‌ایم، چراکه دیگر واکنشی نسبت به این موضوع نداریم و تنها حسرتمان شده افسوس خوردن برای روزهای عادی زندگیمان که این روزها حتی نشانی از آن نیست.

نتوانستیم به سفر برویم

«حفصه جوانمردی» دیگر شهروند سنندجی نیز با اشاره به اینکه به تازگی ازدواج کرده، اظهار کرد: یکی از قرارهای من و همسرم در دوران نامزدی این بود که سفر برویم که متأسفانه با وقوع کرونا این امر مسکوت ماند.

وی افزود: همیشه دلم می‌خواست منطقه اورامان را ببینم و تمام برنامه‌ریزی ما برای بهار امسال بود که متأسفانه عملی نشد و همچنان مجبورم زیبایی‌های این منطقه را از طریق گوشی و عکس دنبال کنم.

این شهروند سنندجی دلیل علاقه خود به این منطقه را طبیعت بکر و دیدن رسم و رسوم منطقه دانست و گفت: در حال حاضر هیچ تصوری برای پایان روزهای کرونایی ندارم و این موضوع به شدت مرا غمگین می کند.

مراقب همدیگر باشید

این روزها در سخنان «فرزین رضاعی» رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، مدام شاهد تکرار یک درخواست هستیم و آن هم این که «شهروندان روند فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک، شست‌وشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون، اجرای اصول بهداشتی و قرنطینگی را تا قطع زنجیره این ویروس مهلک رعایت کنند»

درخواستی که در صورت عدم توجه به آن، افزایش تعداد زیاد مبتلایان و مرگ بر اثر کرونا در استان را افزایش خواهد داد. امید آن می‌رود هر چه زوتر این مهمان ناخوانده عزم رفتن کرده و ما نیز خود را برای دوران پساکرونا و برای تک تک دقایقی که زندگی به ما ارزانی می‌کند، شاکر بوده و قدر آن را بیشتر بدانیم.

انتهای پیام/483/ ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شهروند سنندجی خبرنگار تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۷۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد

همشهری آنلاین در گزارشی به خبر غافلگیرکننده ای که چند روز قبل در مورد یکی از معروف ترین واکسن های کرونا منتشر شد پرداخت. واکسنی که در ایران هم مورد استفاده قرار گرفت و بنا به آمار وزارت بهداشت حدود 12 درصد از واکسن های وارداتی یعنی 25 میلیون دوز آسترازنکا بودند. مریم سرخوش نویسنده این گزارش نوشت: بروز عوارض نادر با تزریق واکسن آسترازنکا شامگاه دوشنبه (10 اردیبهشت 1403) مورد تایید شرکت سازنده آن هم قرار گرفت. عوارضی که پیشتر از سوی کشورهای مصرف‌کننده به ویژه‌ اروپایی‌ها مطرح و حتی در کوران واکسیناسیون جهانی علیه پاندمی کرونا، تزریق آن را متوقف هم کرده بودند. حالا شرکت آسترازنکا گفته که این واکسن می‌تواند باعث بروز عوارض نادر جانبی از جمله لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خونی (TTS) شود.   آنها گفته‌اند که خطر مرگ ناشی از TTS با ترزیق واکسن آسترازنکا یک در یک میلیون نفر است.   این در حالی است که تقریبا 12درصد واکسن‌های وارداتی به ایران هم آسترازنکا بود، چیزی حدود 25 میلیون دوز، به همین دلیل یک نگرانی جدید از تزریق این واکسن در اذهان عمومی شکل گرفته. نگرانی‌ای که البته به گفته متخصصان تنها در صورت بروز عوارض در همان روزها و هفته‌های ابتدایی تزریق واکسن جدی است اما با گذشت دو سال از زمان تزریق و نبود علائم، دیگر خطری وجود ندارد.   به جز این نگرانی، پیگیری از چند متخصص حوزه واکسن‌ها عیان‌کننده یک وضعیت عجیب دیگر هم هست، این‌که انتشار این خبر باعث شده که بسیاری از دریافت‌کنندگان آسترازنکا، اکنون سایر مشکلات جسمانی‌شان را هم با این واکسن مرتبط بدانند، اما کارشناسان حوزه سلامت می‌گویند که چنین چیزی مورد تایید نیست و در حال حاضر یک عارضه درباره این واکسن مورد تایید قرار گرفته؛ لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خونی. هر چند که فواید تزریق واکسن‌ها نسبت به عوارض آن آنقدر بالاست که در بحران پاندمی‌ها نادیده گرفته می‌شوند.   صبج امروز هم بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت در پاسخ به خبرنگاران درباره عوارض واکسن‌های کرونا گفته «واکسن‌ها از روش‌های مختلف تامین شد و از عمده‌ترین واکسن‌ها سینوفارم چینی بود که نزدیک به 155 میلیون دوز در کشور تزریق شد و کم‌عارضه‌ترین هم بود. کمیته واکسن هم عوارض را رصد می‌کند و حداقل ضایعات را در کشور داشتیم.»‌   خطر مرگ ناشی از TTS با ترزیق واکسن آسترازنکا یک در یک میلیون نفر است

اولین مرگ‌های آسترازنکایی موج توقف تزریق واکسن‌های آسترازنکا در اروپا از اسفند 99 آغاز شد، ابتلا نروژ، ایسلند، بلغارستان، اتریش، هلند،‌ دانمارک و ایرلند و پس از آنها، فرانسه، آلمان و بریتانیا، استونیا، لیتوانی، لوکزامبورگ، رومانی و لاتویا دستور توقف واکسیناسیون با این واکسن را دادند.   همان زمان اتریشی‌ها از مرگ یک پرستار به دلیل اختلال انعقاد خون بعد از تزریق آسترازنکا خبر دادند، پس از آن هم مصرف‌کننده دیگری در این کشور دچار آمبولی ریه شد. همزمان در دانمارک هم یک مرگ و بروز خونریزی مغزی در بیمار دیگر ناشی از تزریق واکسن ثبت شد. مرگ‌هایی که به صورت موردی در دیگر کشورها هم گزارش می‌شد و توقف واکسیناسیون با آسترازنکا.   آکادمی علمی استرازنکا البته از همان زمان که بحث عوارض قلبی و مرگ‌های ناشی از ترزیق واکسن آسترازنکا مطرح شد، اعلام کرد خطر مرگ ناشی از TTS (ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت‌های خون) یک در یک میلیون نفر است و خطر ریسک ابتلا به TTS هم در کل جهان کمتر از 30 در یک میلیون نفر.   این در حالی است که تا پاییز 1402 و بر اساس آمارهای جهانی ۱۳ میلیارد و ۲۷۰ میلیون و ۱۷۰ هزار و ۳۳۲ واکسن کرونا در کشورهای مختلف تزریق شده که بخش زیادی از آنها را سینوفارم چین و رتبه دوم هم به آسترازنکا تعلق دارد. البته آسترازنکا رتبه‌دار توزیع واکسن در کشورهای مختلف (185 کشور) است و پس از آن فایزر، مدرنا، جانسون‌جانسون و سینوفارم قرار دارند.   هشدار تزریق واکسن در ایران در ایران هم در ماه‌های نخست شروع واکسیناسیون و ارزیابی‌های اولیه توصیه‌هایی به عدم تزریق واکسن آسترازنکا برای گروه‌های سنی خاص -افراد زیر 40 تا 50 سال به ویژه زنان مطرح شد. البته که با توجه به واردات قابل توجه واکسن چینی (سینوفارم) و بدقولی سازمان جهانی بهداشت در اعطای واکسن‌های سبد کووکس (عمده آنها واکسن‌ آسترازنکا بود) به ایران باعث شد که نزدیک به 70 درصد مردم ایران واکسن‌ چینی را تزریق کنند و آسترازنکا در رتبه دوم قرار بگیرد.   کیانوش جهانپور، سخنگوی سابق وزارت بهداشت در این باره به همشهری توضیح بیشتری می‌دهد و می‌گوید: شرکت آسترازنکا به بروز عوارض نادر جانبی از جمله لختگی خون یا کاهش پلاکت‌های خونی با تزریق این واکسن اشاره کرده که مساله جدیدی هم نیست. این موضوع در ماه‌های نخست شروع واکسیناسیون و ارزیابی‌های اولیه در برخی افراد به ویژه در گروه‌های سنی و جنسیتی خاص مطرح شد.   او ادامه می‌دهد: اساسا مجوز تلقیح این واکسن و سایر واکسن‌های کرونا در بدو امر تا ماه‌ها چه در بریتانیا چه اروپا و آمریکا، حتی سایر کشورها مجوز مصرف اضطراری بود که شرایط خود را دارد. همان زمان هم کمیته ملی وقت واکسیناسیون علیه کووید19 در ایران هشدارهایی به ویژه برای افراد زیر 40 سال را مطرح کرد. چون واکسن آسترازنکا به دلیل همین عوارض ولو نادر در همان ماه‌های نخست در کشورهای اروپایی نیز با فراز و نشیب‌هایی روبرو شد و در بسباری از کشورها برای گروه‌های سنی زیر 40 بعضا 50 سال هشدار داده شده بود.   آثار یک سیاست‌ اشتباه جهانپور در این باره به یک سیاست‌گذاری اشتباه هم اشاره می‌کند و می‌گوید: فضای غبارآلود رسانه‌ای و تلاش برخی افراد برای وارونه‌نمایی موضوع، برخی سوء‌برداشت‌ها را در پی داشت. چنان که حتی برخی افراد را به سمت تزریق این واکسن در کشورهای همجوار با صرف هزینه بالا کشاند. از سوی دیگر برخی افراد برای این‌که آسترازنکا تقریبا در فهرست مورد تایید اغلب کشورها برای مسافرت قرار داشت، حتی در گروه‌های سنی زیر 50 یا 40 سال داوطلبانه و مصرانه مبادرت به تهیه این واکسن و تلقیح آن کردند.   او درباره میزان تزریق این واکسن در کشور هم بیان می‌کند: حدود 10درصد واکسن‌های تزریق شده در کشور به آسترازنکا تعلق داشت. مبدا این واکسن شرکت آسترازنکا در بریتانیا بود و به نوعی ابتدا تحت عنوان آکسفورد-آسترازنکا مشهور بود. در کشورهای مختلف بیش از یک میلیارد دوز از این واکسن تولید و ترزیق شده. کشورهای اروپای شرقی و جنوبی حتی جنوب شرقی آسیا هم این واکسن تولید کرده‌اند. سهمیه ایران از کووکس هم عمدتا آسترازنکا بود که محموله‌های آن از ایتالیا و مجارستان و ژاپن و کره‌جنوبی وارد ایران شد.   فواید واکسن‌ها را نمی‌توان نادیده گرفت این پزشک تاکید می‌کند: نباید از نظر دور داشت که هر واکسنی می‌تواند، عوارضی جانبی داشته باشد اما در عین حال باید بپذیریم، همین واکسن‌ها بسیاری از اپیدمی‌های مزمن را نابود کرده‌اند، این عوارض نه چندان شایع، خاص این واکسن نبوده چنانکه در مورد واکسن آمریکایی جانسون و جانسون هم بروز عوارض بیشتری مطرح شد و این واکسن عملا در خود ایالات متحده محدود و متوقف شد. تبعا مجوز مصرف اضطراری در شرایط خاص و اضطراری پاندمی و همه‌گیری کرونا صادر شده و این قابل قیاس با وضعیت عادی یا مطالعات پسینی در مورد یک واکسن نیست.   جهانپور با بیان این که مقایسه میزان حفاظت ایجاد شده از این واکسن‌ها با عوارض احتمالی آن همچنان برای استفاده از این واکسن‌ها ولو مشروط، گریزناپذیر است و باید آن را با اطلاعات و یافته‌های آن زمان باید سنجید، ادامه می‌دهد: اما همین اطلاعات هم حکایت از آن داشت و دارد که اولا واکسن آسترازنکا و جانسون و جانسون به ویژه برای گروه‌های سنی زیر 40 سال پرعارضه‌تر از واکسن‌های ایرانی ارزیابی می‌شدند، چنانکه شواهد و یافته‌های بعدی واکسیناسیون با این واکسن و واکسن‌های ایرانی مانند کووایران برکت، پاستوکووک، فخرا، اسپایکوژن و... که با فناوری‌های متفاوتی تهیه شده بودند نشان از آن داشت و دارد که واکسن‌های ایرانی به مراتب کم عارضه‌تر و چه بسا با قبلیت مصون‌سازی بالاتری بودند.   او البته تاکید می‌کند که هنوز هم واکسن آسترازنکا به رغم عوارض جانبی نادر آن یکی از موثرترین واکسن‌ها در محافظت از جان میلیون‌ها نفر به‌شمار می‌رود و با توجه به گستره تولید و توزیع انبوه آن در 5قاره نقش موثری در مهار همه‌گیری کرونا در بسیاری از کشورها داشته است.   آسترازنکا رتبه‌دار توزیع واکسن در 185 کشور جهان است و پس از آن فایزر، مدرنا، جانسون و جانسون و سینوفارم قرار دارند   نگران باشیم؟ جهانپور به یک نکته دیگر درباره بروز نگرانی در تزریق‌کنندگان این واکسن‌ها هم اشاره می‌کند و می‌گوید:‌ عمده عوارض نادر آسترازنکا محدود به ساعات، روزها و هفته‌های نزدیک به تلقیح بروز کرده و تقریبا برای عموم افرادی که دچار عوارض احتمالی نشده‌اند بعد از ماه‌ها و نزدیک دو سال از زمان تزریق جای نگرانی وجود ندارد. اگر کسی این واکسن را ترزیق کرده و طی ماه‌های گذشته عوارضی نداشته، انتظار بروز عوارض خاص نمی‌رود. معدود موارد عوارض که در ایران به ویژه در جوانان مشاهده شده هم مانع از آن نیست که کماکان این واکسن را واکسنی موفق در پیشگیری از کرونا و مقابله با کوید19 ندانیم.   البته به گفته این پزشک در حال حاضر واکسن‌های مؤثر، بروزرسانی شده و با عوارض کمتری مثل برکت پلاس در ایران داریم که می‌تواند رافع ایمن‌تر و مؤثرتری برای مشکلات بعدی و احتمالی ناشی از سویه‌های جدید کرونا داشته باشد. در عین اینکه باید این روند بروزرسانی و حمایت از استمرار توسعه و تحقیق واکسن‌های ایرانی کرونا حمایت شود و ادامه داشته باشد.   او درباره این که گفته می‌شود، برخی کشورها این واکسن را برای مردم خودشان استفاده نکردند و به ایران هدیه دادند هم می‌گوید: به هیچ عنوان درست نیست، آسترازنکا بعد از سینوفارم چین، دومین واکسنی بود که در بسیاری از کشورها تولید و مصرف شد. سایت‌های متعدد تولید این واکسن در کشورهای مختلف وجود داشت، از جمله ژاپن، کره جنوبی و حتی هند. در اروپا هم علاوه بر بریتانیا در کشورهایی از جمله ایتالیا، مجارستان و آلمان هم تولید این واکسن صورت گرفت. در آمریکای شمالی و لاتین هم به شدت مورد استفاده بود و آمار تزریق آن در هند هم بالا بود. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • امدادرسانی به ۲۳۰۰ نفر در سیل ۲۰ استان/ آماده باش هلال احمر
  • احمدرضا درویش امسال «کندو» را کلید می‌زند؟/ توافقات اولیه سریال
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • حسرت تن‌هاخ: با او یونایتد تیم دیگری می‌شد
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • کودکان گمشده غزه در حسرت دیدار پدر و مادر
  • عمو پورنگ به «لالایی» نزدیک شد و تلویزیون به سریالی فوتبالی!
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • معلم به‌یادماندنی‌ترین واژه علم‌آموزی